Healthy Active Lifestyle Coach Veerle

Kun je optimistischer worden door de juiste voeding te eten?

Afbeelding---Vezels&Proteine03

Volgens Deense wetenschappers is het mogelijk meer optimistisch door het leven te stappen door o.a. volwaardige granen te eten (volkorenproducten).

Een optimistische kijk op het leven is zeker goed voor het welzijn en een ‘jokerkaart’ voor een succesvol bestaan. Mensen die onvoldoende serotonine in hun hersenen hebben worden pessimistisch, agressief en vormen op termijn een bedreiging voor zichzelf en de samenleving. Mentale zelfcontrole is waarschijnlijk de beste methode om positief denken en optimisme te stimuleren. Het goede nieuws is dat de juiste voeding een invoeld heeft om mensen een meer positieve kijk op de wereld te geven.

Het onderzoek

Volgens Deense wetenschappers is het mogelijk optimistischer door het leven te stappen door o.a. volwaardige granen te eten (volkorenproducten). Volkorenproducten verteren trager waardoor er in de hersenen meer serotonine kan gevormd worden. Het is verder belangrijk producten te eten die rijk zijn aan natuurlijk ijzer, vitaminen van de B-groep, de vitaminen B6 en C in het bijzonder en magnesium.