Healthy Active Lifestyle Coach Veerle

Een zomerlichaam creëer je in de winter!

winter_workout

Het is tijd om uit je winterslaap te komen en je klaar te gaan maken voor je zomer shape. Wanneer je nu begint heb je nog alle tijd om je aan te passen aan een ander sportritme en andere voeding. Waar wacht je nog op?

GA NAAR DE SPORTSCHOOL
Of ga joggen, spinnen, of een andere vorm van beweging. Cardio is geweldig om gewicht én vocht dat je lichaam vasthoudt kwijt te raken. Het beste kun je de dag beginnen met 30 minuten joggen of touwtje springen. Wanneer je eraan gewend bent kun je de tijd rustig opbouwen.

TIJD OM STRAKKER IN JE VEL TE ZITTEN
Om je huid daadwerkelijk strakker te krijgen is het belangrijk om op tijd te beginnen met je oefeningen. Wanneer je geen tijd hebt om naar de fitness te gaan kun je online ook instructiefilmpjes vinden zodat je de oefeningen thuis kunt doen. En alle kleine beetjes helpen. Zelfs wanneer je maar vijf minuten per dag hebt om een plankoefening te doen, heb jij na een aantal maanden je perfecte zomerlichaam.

Winter StretchSLA HET STRETCHEN NIET OVER
Wanneer je in de winter wat minder fanatiek hebt gesport, kun je het beste niet te enthousiast beginnen. Warm je spieren goed op voordat je begint, en vergeet ook niet te stretchen nadat je klaar bent.

RUIL WINTERS COMFORT FOOD IN VOOR GEZONDERE ALTERNATIEVEN
Natuurlijk is het nog steeds koud en sneeuwt het zelfs nog af en toe, maar dat wil niet zeggen dat je moet blijven hangen in (heerlijk) vet winters eten. Ruil je pasta met roomsaus bijvoorbeeld eens in voor volkorenspaghetti met bolognesesaus en veel groenten. Dat scheelt weer wat calorieën om eraf te trainen.

HERINNER JE JE GOEDE VOORNEMENS NOG?
Die heb je gemaakt met een reden. Als één van die voornemens bestond uit meer sporten en afvallen, bedenk dan welk plan je had om dat te bereiken. Probeer je te herinneren hoe vastbesloten je was en zorg dat je die motivatie weer terugkrijgt.

Voor nog veel meer van dit soort leuke berichten, like mij op Facebook.